جایگاه شرکت های دیجیتال در اقتصاد پساصنعتی

جایگاه شرکت های دیجیتال در اقتصاد پساصنعتی
ایجاد صندوق های MMF راه حل جایگزین بانک ها برای خروج سپرده حقوقی ها از بانک ها
تغییر دامنه نوسان بورسها با شیوع ویروس کرونا
انتشار انواع صکوک جهت تامین سرمایه در گردش
نود بورسی | 90BOURSI : با توجه به اینکه مدیریت تأمین مالی و سرمایه در گردش از مهمترین بخش های مدیریت در سازمانهای تولیدی است که نقش بسیار مهمی در آینده بنگاههای اقتصادی ایفا می کند، تأمین مالی جهت این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدون شک یکی از روشهایی که برای بهبود وضعیت سرمایه در گردش می تواند مورد استفاده قرار گیرد، بهره گیری از ابزارها و منابع بازار سرمایه و انتشار انواع اوراق بهادار است. برای تحقق این مهم، می توان جهت تأمین مالی سرمایه در گردش بنگاهها و شرکتهای اقتصادی، از طریق طراحی و انتشار برخی از اوراق بهادار اسلامی (صکوک) اقدام نمود.
تداوم اتخاذ سیاستهای ناکارآمد در بازار سرمایه
محدویت ابطال در صندوقهای سرمایهگذاری
استفاده از پتانسیل بازار رمز ارزها در بورس های اوراق بهادار
نود بورسی | 90BOURSI : برخی از بورسهای اوراق بهادار به منظور استفاده از پتانسیل رمز ارزها اقدام به نوآوری هایی کردهاند که از جمله آن ها میتوان به راهاندازی ابزارهای مشتقه مبتنی بر رمرزارز اشاره کرد. در ادامه به شرح این مورد پرداخته شده است.به منظور بهرهبرداری از پتانسیل رمز ارزها دویچه بورس آلمان در ژوین سال 2020 میلادی برای اولین بار در دنیا اقدام به طراحی ابزار مبتنی بر رمرزارز نمود. این بورس اسناد قابل معامله در بورس (ETN) مبتنی بر بیتکوین را راهاندازی کرد. سرمایهگذاران با استفاده از این اسناد میتوانند بازدهی ساده یا بازدهی همراه با اهرم بیتکوین را بدون سرمایهگذاری مستقیم در بیتکوین بدست آورند.
تاثیر نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه 1401 بر بازار سرمایه
نود بورسی | 90BOURSI : بعد از بررسی تغییرات لایحه بودجه 1401 نسبت به قانون و لایحه بودجه سال 1400 با تأکید بر اثرات آن بر بازار سرمایه متوجه این موضوع می شویم که نرخ تسعیر دلار در لایحه بودجه 1401 برابر 230,000 ریال پیش بینی شده است این درحالی است که در قانون بودجه 1400 نرخ دلار برای واردات کالاهای اساسی 42,000 ریال و برای تسعیر ارز شرکتهای دولتی 175,000 ریال پیش بینی شده بود. حذف نرخ ارز ترجیحی در لایحه بودجه 1401 برای واردات کالاهای اساسی یکی از مباحث چالش برانگیز در میان صاحبنظران و فعالان اقتصادی است. موافقان حذف ارز ترجیحی بر این باورند که در سالهای اخیر اختصاص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی قادر به کنترل گرانی و تورم نبوده است و در مقابل، مخالفان حذف آن عنوان میکنند حذف ارز ترجیحی، یکباره نوعی هیجان و شوک را به اقتصاد وارد می کند و علاوه بر قیمت کالاهای اساسی، قیمتهای نسبی را نیز تغییر میدهد.
پاداش شگفتانگیز به افشاکنندگان دستکاری در بازار
چرایی عدم افشا دستکاریهای بازار
تلهای با نام افزایش دامنه نوسان
چالش دستکاری قیمت در بازار رمزارزها و بورس های اوراق بهادار
چرایی اختلاف شاخص کل با شاخص هموزن
شاخص کل (شاخص کل ارزش وزنی) بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای سال 1400 تا پایان آبان ماه این سال با 6 درصد رشد همراه بوده است. این در حالی است که شاخص هم وزن (شاخص کل هم وزن) در مدت مشابه حدود 13 درصد افت داشته است. اما دلیل این اختلاف چیست؟ دامنه شمول هر دو شاخص مشابه بوده و شرکتهای موجود در این شاخص ها یکسان و برابر است، اما وزندهی شرکتها متفاوت بوده و اختلاف بازدهی این دو شاخص ناشی از تفاوت وزن شرکتها در هریک از شاخص های یاد شده است.
راهکار بورس های اوراق بهادار در مقابل رمزارزها
نود بورسی | 90BOURSI : با توجه به اینکه بازار رمز ارزها بخشی از سرمایه های خرد و کلان کشورها را جذب کرده، توانسته آثاری نیز بر بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بازار سرمایه داشته باشد. مطالعات زیادی در این حوزه انجام شده است که نشان از وجود ارتباط بین بازارهای سرمایه و بازار رمز ارزها دارد. پژوهشگران بر این باورند که رونق رمز ارزها منجر به کاهش استقبال سرمایه گذاران از بازار سرمایه، تسری نوسانهای بازار رمز ارز به بازار سرمایه و خروج نقدینگی از این بازار شده است.
بررسی دامنه نوسان در بورسهای دنیا
یکی از اهداف اصلی ناظران بورسهای اوراق بهادار، اطمینان از منصفانه، کارآمد و شفاف بودن بازارها است. نوسانات شدید قیمتی میتواند اهداف یادشده و همچنین یکپارچگی بازارهای اوراق بهادار را تضعیف کرده و اعتماد سرمایهگذاران به بازارها را کاهش دهد. بدین منظور تمامی بورسها از سازوکارهای ویژهای برای کنترل نوسانات قیمتی استفاده میکنند.